Пошта Српске у Зворнику обиљежила Свјетски дан пошта

Зворник, 09.10.2015. године
Радна јединица Пошта Српске у Зворнику обиљежила Свјетски дан пошта

Поште Српске, Радна јединица Зворник обиљежила је данас Свјетски дан пошта. У оквиру обиљежавања представљена су транспортна средства, док су се поштоноше и шалтерски радници дружили са суграђанима.

– Поред тога, нама су у госте дошли и ученици Основне школе „Свети Сава“ који су пјевали и рецитовали пригодне стихове – рекао је директор зворничке Радне јединице Миодраг Петровић.

У саопштењу Пошта Српске наводи се да возила Пошта, превозећи и достављајући пошиљке, дневно пређу 7.000 километара, мопедима и бициклима више од 15.000 километара, док поштари пређу и више од 15 километара.

„Обиљежавајући Свјетски дан поште промовисали смо своју основну дјелатност, а корисницима и јавности указали на важност постојања и функционисања јавног поштанског система Републике Српске, као дијела највеће доставне мреже у свијету. Поштански систем омогућава свим људима, без обзира да ли живе у градовима или у најудаљенијим, руралним подручјима, приступачну и квалитетну поштанску услугу – наводи се у саопштењу.

Поште Српске су, осим централне манифестације у највећем граду, Дан поште обиљежиле на исти начин у свим сједиштима радних јединица поштанског система Републике Српске.