Помоћ Црвеног крста за вишечлане породице

Зворник, 08.10.2015. године
Помоћ Црвеног крста за вишечлане породице

Општинска организација Црвеног крста Зворник у Дјечијој недељи коју обиљежава под слоганом „Срећна дјеца – срећни људи“ предузела је низ активности. Једна од њих је посјета предсједника општинске организације Дејана Галића и секретара Дане Мићић вишечланим породицама и уручење помоћи, као и посјета основној школи „Никола Тесла“ у Пилици.

Овдје су се упознали са активностима школске организације Црвеног крста, те су школи уручили хигијенски материјал, школски прибор и играчке.

Учитељица Гордана Радаљац која води школску организацију Црвеног крста која је омасовљена и у коју су укљућени ученици од 1 до 9 разреда већ седам година проводи активности у оквиру Дјечије недеље.

У овој школи одржана је и манифестација „цртам-пишем“ гдје су ученици на школском игралишту кредама које су сами направили, цртали знакове црвеног крста и разне друге.

– Ученици кроз ово показују своје знање, али се и радују и веселе што и јесте највећи циљ свих ових активности. Креде смо направили ручно уз помоћ дјеце и родитеља, гдје нам је за израду одређеног броја креда материјал обезбједио зворнички Црвени крст. Одређени број креда које су различитих боја и занимљивих облика поклонили смо Дјечијем вртићу „Наша радост“ – рекла је Радаљац.

Представници зворничког Црвеног крста обишли су и четворочлану породицу Стојана Драгића из Пилице, шесточлану породицу Ваје и Цвијете Максимовић из Локања, шесточлану породицу Цвијана и Слађане Мијић и породицу Драгана Ристића из Малешића. Њима су уручили прехрамбене и хигијенске артикле, постељине, школски прибор, те беби пелене.