Црвени крст Зворник уручио поклоне дјечијем вртићу „Наша радост“

Зворник, 07.10.2015. г
Донација зворничког Црвеног крста „Нашој радости“

Секретар Општинске организације Црвеног крста Зворник Дана Мићић уручила је данас поклоне дјечијем вртићу „Наша радост“. Она је рекла да је данашња посјета и донација уприличена у оквиру Дјечије недеље коју Црвени крст обиљежава под слоганом „Срећна дјеца – срећни људи“.
– Дјеци у овој предшколској установи донијели смо доста играчака, пузле, средства за дезинфекцију и друга хигијенска средства, свеске и оловке, као и креде које су за њих направили наши активисти у основној школи „Никола Тесла“ у Пилици. У овој недељи ми ћемо реализовати још неколико активности, посјетиćemo четири вишечлане породице којима ћемо донирати беби пелене, прехрамбене производе, слаткише, постељине, хигијенска средства, гардеробу, школски прибор. Посјетићемо и школу у Пилици у којој дјелују наши најактивнији чланови гдје ћемо донирати школски прибор и средства за хигијену. Такође, у нашим просторијама вршимо и подјелу гардеробе, играчака, школског прибора и беби пелена за социјално угрожене породице – рекла је Мићићева.
Директор „Наше радости“ Вукомир Станковић уручио је Захвалницу зворничком Црвеном крсту за дугогодишњу успјешну сарадњу. Станковић је подсјетио да је данашња посјета представника Црвеног крста традиционална активност ове организације у Дјечијој недељи.
–  Ово је вриједна донација која нама значи пуно. Представници Црвеног крста сваке године више пута посјете нашу установу и сваки пут долазе са поклонима за малишане и ми смо им на томе захвални – истакао је Станковић.
Вртић броји 210 дјеце у свим групама, те око 110 дјеце у по двије групе припремних и играоничких одјељења.