Мински инцидент у Крижевићима

Зворник, 17.09.2015. године

Мински инцидент у Крижевићима

У зворничкој мјесној заједници Крижевићи јуче се десио мински инцидент у којем је лице са иницијалима Н.Б.из Крижевића задобило лакше тјелесне повреде и који је по указаној љекарској помоћи пуштен кући.

Мински инцидент десио се у шуми званој „Осоја“ када је лице са иницијалима Х.В. из Крижевића, управљајући трактором, гумом од приколице активирало минско-експлозивну направу. У Станици јавне безбједности Зворник рекли су да је Х.В. том приликом задобио мање повреде и није тражио љекарску помоћ, док је Н.Б. који се налазио поред трактора задобио лакше тјелесне повреде.

Мински инцидент је у Станицу јавне безбједности пријављен јуче око 13:30 сати и на лице мјеста одмах су изашли радници Службе цивилне заштите општине Зворник и Станице јавне безбједности.

Општинска Служба цивилне заштите одмах је о минском инциденту обавјестила и Републичку управу цивилне заштите, те је затражена асистенција Б тима Републичке управе цивилне заштите на обезбјеђивању сигурне стазе лицу мјеста како би радници СЈБ безбједно извршили увиђај.

Увиђај је извршен и од стране припадника БХ МАЦ-а, Регионална канцеларија Пале, и том приликом је утврђено да се не ради о минском пољу.

У СЈБ Зворник навели су да је у току рад на даљем документовању и расветљавању овог случаја.