Обављене припреме за нову школску годину

Датум: 31.08.2015. године

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОБАВЉЕНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ

У свим школама у зворничкој општини обављене су све припреме за почетак школске 2015/16 године. Ово је презентовано на састанку који је у петак организовала Општинска управа са директорима свих основних и средњих школа.

Школе су испуниле све законом потребне предуслове, а током распуста урађени су и одређени радови на инфраструктури.

Договорено је, а на приједлог Савјета за безбједност саобраћаја општине Зворник, да учитељи и разредне старјешине прве часове посвете безбједности дјеце у саобраћају са порукама које ће допринети њиховом сигурнијем учешћу у саобраћају. У склопу бриге о безбједности дјеце у саобраћају, на главној градској улици, те пасарели на приобалном путу постављени су транспарент-банери са поруком возачима „Заштитимо дјецу у саобраћају, успорите“. Поред тога, основцима ће бити подијељене и свеске са пригодним едукативним порукама.

Данас ће бити завршено и обнављање хоризонталне сигнализације у градским улицама, што такође треба да допринесе већој безбједности дјеце.

У основним и средњим школама у зворничкој општини ове школске године наставу ће похађати укупно 5.690 ученика.

У шест основних и 19 подручних школа има укупно 4.170 ученика од чега су 460 првачићи. Најмлађи ученици првог школског дана добиће пригодне поклоне које за њих по традицији обезбјеђује Општина Зворник.

У двије средње школе има 1.520 средњошколаца од којих је 421 ученик уписан у први разред.