Сусрети општина на мосту

Зворник, 04.08.2015. године

Одржани 6. сусрети општина на мосту

На мосту Краља Александра Првог Карађорђевића данас су у оквиру „Зворничког љета 2015“ одржани шести сусрети општина Мали Зворник и Зворник под називом „Људи и мостови“.

Начелник општине Зворник Зоран Стевановић и предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић у пратњи чланова зворничке „Просвјете“ и малозворничког културно-умјетничког друштва, туристичких радницика и суграђана, сусрели су се на средини моста и размјенили пригодне поклоне, слике Зворника и Малог Зворника.

Поруку мира, љубави и заједништва симболично су послали бацањем латица цвијећа у Дрину,  а након тога фолклорци су на мосту заиграли народна кола.

– Ово је наставак наше вишегодишње традиције, ми се овдје већ шест година овако срећемо и шаљемо поруке да су Мали Зворник и Зворник два града у двије државе, али једна „душа“ јер свакодневно много људи прелази тамо и овамо на посао, у куповину, у школу. Увијек пошаљемо поруку да смо једно, да нас граница која је успостављена након догађаја деведесетих година овдје на Дрини никада неће раздвојити – рекао је Стевановић.

Јевтић је оцијенио да су Зворник и Мали Зворник један град за све који у њима живе и раде.

– Наше општине наставиће сарадњу у области културе, али и у другим областима – поручио је Јевтић који је рекао да је реконструкција овог моста за шта су општине финансирале израду пројектне документације, укључена у закључке Влада Републике Србије и Српске

Стевановић је додао да је најреалније да реконструкција буде финансирана из тих извора, али да је сада приоритет мост између Братунца и Љубовије.

– Ми смо са овим пројектом аплицирали и према неким међународним фондовима за средства и чекамо одговоре – напоменуо је Стевановић.

Организатор „Људи и мостова“ била је Туристичка организација општине Зворник.